Αρχική | Το σχολείο μας | Νέα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

  Μουσική διαμαρτυρία

Έξωση στο Μουσικό Σχολείο κάνει το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών Κρήτης, που εδρεύει στα Χανιά και στο οποίο ανήκει στο κτήριο, στο οποίο στεγάζεται τα τελευταία 14 χρόνια η σχολική μονάδα.


Το εξώδικο που έφτασε πριν από δέκα ημέρες στον διευθυντή του σχολείου, κ. Αντώνη Γεβετζή, ήρθε να πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία και να προστεθεί στα ήδη σοβαρά προβλήματα του Μουσικού Σχολείου, οι μαθητές του οποίου καλούνται εδώ και χρόνια να κάνουν μάθημα κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.
Χθες, οι μαθητές και οι γονείς τους διαμαρτυρήθηκαν μελωδικά με μουσική και χορό, καθώς έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης και πήγαν στο δημαρχείο και τη νομαρχία, όπου συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Ηλιάκη και  το Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Παπαδάκη, ζητώντας ουσιαστική λύση στα προβλήματά τους. Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από την Τρίτη με τους μαθητές να προβάλουν ιδιαίτερα σημαντικά αιτήματα.

Εκκένωση του κτηρίου εντός τριάντα ημερών ορίζει το εξώδικο

Το κτήριο ανήκει στο Κέντρο Αποκατάστασης Νέων Κρήτης, το οποίο υπαγόταν, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα στο Υπουργείο Υγείας. Η διοίκηση του κέντρου ενημέρωσε, λοιπόν, με εξώδικο τον διευθυντή του σχολείου πως μέσα σε ένα μήνα πρέπει το κτήριο να εκκενωθεί από το Μουσικό Σχολείο, καθώς είναι παράνομη η παραμονή του σε αυτό. Και μάλιστα, το έγγραφο αναφέρει πως ουδέποτε είχε ενημερωθεί πως στο κτήριο στεγαζόταν το Μουσικό Σχολείο!
Το εξώδικο, όπως ήταν απόλυτα λογικό, έχει κάνει άνω κάτω τους μαθητές και τους γονείς τους. Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ρεθύμνου του Μουσικού Σχολείου, κα Βαρβάρα Κιαγιά εξέφρασε την αγανάκτηση όλων των γονέων και κάλεσε τους φορείς του Ρεθύμνου να μεριμνήσουν άμεσα για τη λύση του προβλήματος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου, κ. Νίκου Λιανδρή, που επεσήμανε πως μέσα στα πλείστα όσα προβλήματα του σχολείου, ήρθε να προστεθεί και το εξώδικο.
Αυτό που αξίζει ακόμα να σημειώσουμε είναι πως, όπως τόνισε η αντινομάρχης Ρεθύμνου, κα Μαρία Αρχοντάκη στην Κρητική Επιθεώρηση μετά την ψήφιση του νόμου για την ειδική αγωγή τον Οκτώβριο το συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης παιδιών υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, πράγμα που σημαίνει ότι ...το Υπουργείο Παιδείας καλεί έναν δικό του φορέα να εγκαταλείψει το κτήριο!

Χρονίζουν οι διαδικασίες ανέγερσης νέου Μουσικού Σχολείου

Οι μαθητές και οι γονείς τους, όταν επισκέφθηκαν το Νομάρχη, επισήμαναν μεταξύ άλλων την απουσία εργαστηρίου Φυσικής, γυμναστηρίου και αίθουσας εκδηλώσεων καθώς τα προβλήματα θέρμανσης, τα οποία αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο της συνάντησης ετέθη και το θέμα της ανέγερσης του νέου Μουσικού Σχολείου στο Σφακάκι, το οποίο βρίσκεται σε στασιμότητα.
Ο Νομάρχης Ρεθύμνου σχετικά με αυτό το θέμα ενημέρωσε γονείς και μαθητές ότι η μελέτη κατασκευής της εν λόγω σχολικής μονάδας από είναι έτοιμη, η παραχώρηση της οικοπεδικής έκτασης των 7 στρεμμάτων (5 έχουν παραχωρηθεί από την Ιερά Μονή Αρσανίου και 2 πρέπει να αγοραστούν από το Δήμο Αρκαδίου), τα σχετικά έγγραφα έχουν υπογραφεί από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τον Οργανισμό Διαχείρισης Εκκλησιαστικής Περιουσίας και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια μεταξύ του Δήμου Αρκαδίου και της Ιεράς Μονής Αρσανίου. Μόλις γίνει αυτό και αφού βεβαίως το Υπουργείο Παιδείας αποστείλει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 18 μήνες. Αξίζει να σημειώσουμε πως η μελέτη προβλέπει την κατασκευή μίας σχολικής μονάδας 2.700 τ.μ., που θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 180 μαθητών.

Δέκα τα υπό κατάληψη στο Νομό Ρεθύμνου

Στο χορό των κινητοποιήσεων προστέθηκαν χθες δύο ακόμα μονάδες στο νομό Ρεθύμνου, το 3ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου, οι μαθητές του οποίου διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για την προβληματική συγκοινωνιακή ασφάλεια του σχολείου τους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
www.goodnet.gr

 
© 2008 Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου