Αρχική | Το σχολείο μας | Νέα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΩ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

        ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΩ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟ 

·         Το Μουσικό Σχολείο προσφέρει δωρεάν Μουσική Παιδεία. Για να πάρει ένας μαθητής τις γνώσεις που του προ­σφέρει το Μ.Σ. πρέπει να πληρώσει πολλά χρήματα σε κάποιο Ωδείο.

·         Διδάσκει στους μαθητές και την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, για την οποία μπορούμε να υπερηφανευόμαστε παγκόσμια και η οποία συνήθως δεν διδάσκεται στα Ωδεία.

·         Έχει ολιγομελή τμήματα μαθητών σε κάθε τάξη - μέγιστος αριθμός 20 μαθητών. Έτσι μπορεί να γίνεται καλύτερη δουλειά από μαθητές και καθηγητές σε όλα τα μαθήματα Μουσικής και Γενικής Παιδείας.

·         Είναι μικρό σχολείο, οπότε μπορεί να οργανωθεί και να ελεγχθεί καλύτερα η σχολική ζωή. Συνδυάζει τη Γενική Παιδεία που παρέχουν όλα τα σχολεία με τη Μουσική Παιδεία που παρέχουν μόνο τα Μ.Σ.  Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας παραδίδονται με το βάρος, τη σοβαρότητα και την ποιότητα που πρέπει. Οι μαθητές παίρνουν τις ίδιες γνώσεις που θα έπαιρναν σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο.

·         Δημιουργεί ποιοτικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, με συμμαθητές που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, με ποιοτικές σχέσεις συνεργασίας μαθητών - καθηγητών - γονέων.

·         Είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, με πολλές εκδηλώσεις Μουσικής, Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, Θεατρικών παραστάσεων, εκδρομών στη φύση. Έτσι επιτυγχάνεται καλή επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου.

·         Οι μαθητές αποκτούν κοινωνικές εμπειρίες.

·         Αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία των μαθητών, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού. Οι μαθητές του Μ.Σ. ξεχωρίζουν σε ήθος και συμπεριφορά, βελτιώνονται συνεχώς κάθε χρονιά παραμονής τους στο Μ.Σ. και έχουν θετική σχέση με το σχολείο.

·         Είναι ένα "άλλου πνεύματος" σχολείο. Απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να γίνουν μουσικοί.

·         Το ωράριο δεν είναι τόσο μεγάλο όσο φοβάστε. Ρωτήστε τους μαθητές μας. O "παραπάνω" χρόνος είναι χρόνος που συνδυάζει την ψυχαγωγία και τη μάθηση με την καλλιτεχνική ενασχόληση.

 

 

 
© 2008 Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου