Αρχική | Το σχολείο μας | Νέα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

  ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΑ
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών & Μουσικά Σχολεία Κρήτης: « Δικαίωμα στη Μουσική ! » Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου Μουσικής της Π.Δ.Ε.Κρήτης, κ. Κ. Δροσουλάκη, ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για την οργάνωση σεμιναριακών εργαστηρίων (workshops) συμφωνικών εγχόρδων οργάνων . Τα σεμινάρια αυτά πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις έδρες των τριών Μουσικών σχολείων του νησιού και θα είναι ανοικτά σε όλους τους σπουδαστές και καθηγητές εγχόρδων συμφωνικών οργάνων, των Μουσικών Σχολείων, Μουσικών Σχολών και Ωδείων της Κρήτης, με σκοπό τη μουσική και ευρύτερα καλλιτεχνική σύμπραξη (σε μία συνεργατική εκπαιδευτική βάση) με στόχο την αναβάθμιση των Μουσικών Σχολείων σε πολιτιστικές εστίες για την αναβάθμιση της μουσικής παιδείας του τόπου μας. Επικεφαλής του εγχειρήματος θα είναι οι μουσικοί του κουαρτέτου εγχόρδων της Κ.Ο.Α., οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τρία (3) σεμιναριακά εργαστήρια (workshops) διάρκειας τριών ημερών το καθένα, στα Χανιά (22-23-24 Μαρτίου 2014), στο Ρέθυμνο (25-26-27 Μαρτίου 2014) και στο Ηράκλειο (28-29-30 Μαρτίου 2014) σύμφωνα με το πρόγραμμα που σημειώνεται παρακάτω. Ας τονιστεί ότι με τη λήξη του καθενός, μία συναυλία μαζί με τους συμμετέχοντες μαθητές σε κάθε πόλη. Στην τελευταία του Ηρακλείου (στις 30 Μαρτίου 2014) θα συμμετέχουν όλοι οι συμμετέχοντες και από τους τέσσερις νόμους της Κρήτης. - Η συμμετοχή των μαθητών-σπουδαστών θα είναι δωρεάν. Επιπλέον, μετά το πέρας του κύκλου των σεμιναρίων η Κ.Ο.Α. θα παράσχει υπό μορφή υποτροφίας την οικονομική υποστήριξη της ετήσιας δαπάνης σπουδών ή της αγοράς μουσικού οργάνου σε έναν ταλαντούχο μαθητή ανά πόλη. Επιπλέον πληροφορίες : 1) Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από 09.00-14.00 και 17.00-21.00 2) Καθημερινά θα γίνεται πρόβα ορχήστρας, (ομαδικά) στην πρωινή και την απογευματινή ζώνη και ατομική προετοιμασία των σπουδαστών. 3) Την πρώτη μέρα σε κάθε πόλη σεμιναρίου, θα γίνουν ακροάσεις των συμμετεχόντων για να διαπιστωθεί το επίπεδό τους, ενώ την τρίτη μέρα, το απογευματινό σεμινάριο θα είναι συντομότερο, καθώς θα ακολουθεί η προγραμματισμένη συναυλία. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν και να αποστείλουν και με τους δύο τρόπους την αίτηση συμμετοχής : 1) σε ηλεκτρονική μορφή και αποστολή από την ιστοσελίδα : http://goo.gl/shbRyj (Δήλωση συμμετοχής για το Workshop εγχόρδων στo Ρέθυμνο) 2) σε έντυπη μορφή με fax ( 2831050216 ) ή ιδιοχείρως στο Μουσικό σχολείο Ρεθύμνου.
RETHIMNO_2014.pdf    134.41 KB
 «Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που δεν περιγράφεται με λόγια αλλά μόνο με μουσική»! (Δανίλη Ευ. – Γ΄ Μ.Γ.)

Μια μοναδική εμπειρία για τους σπουδαστές εγχόρδων – και όχι μόνο- που συμμετείχαν στο τριήμερο σεμινάριο και τη συναυλία.

Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Συνεργασία - ορόσημο

Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Συνεργασία - ορόσημο Μια συνεργασία ορόσημο στην ιστορία του σχολείου, καθώς και αναγνώριση και τιμή στο Μουσικό Σχολείο για την εικοσαετή και πλέον προσφορά του στο χώρο των γραμμάτων και της μουσικής ήταν το σεμινάριο και η συναυλία που διοργάνωσε το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Κ.Ο.Α. στο Ρέθυμνο.
 
© 2008 Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου