Αρχική | Το σχολείο μας | Νέα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Πανελλήνια Ένωση
Γονέων Μουσικών Σχολείων                                  ΣΙΑΤΙΣΤΑ, 7  ΝΟΕΜΒΡΗ  2009
Τ.Θ. 3804 - 10210 ΑΘΗΝΑ                                   Αρ. Πρωτ.: 250
 
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
             ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΚΟΙΝ       ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                  ΚΥΡΙΟΝ ΠΑΝΑΡΕΤΟ
                  ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
ΘΕΜΑ:ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΤΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
                 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
              ΠΕΜΠΤΗ 26/11/2009
 
            Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
         Με προηγούμενη επιστολή μας, σας ενημερώσαμε για τα προβλήματα των Μουσικών σχολείων και ζητήσαμε συνάντηση, για ενημέρωση, πιστεύοντας στο κάλεσμα πού απευθύνατε, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου.
 
Σημειώνουμε ιδιαίτερα την αναφορά σας επί λέξει:

“Σε αυτή τη νέα περίοδο πρωταγωνιστές και κοντά μας, συμμάχους, συνδιαμορφωτές θέλουμε τους μάχιμους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους καθηγητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τους φοιτητές και βεβαίως τους γονείς.
Τους γονείς, που γνωρίζουν και αισθάνονται με τον πιο απόλυτο τρόπο, τα μεγάλα προβλήματα που έχει η ελληνική Παιδεία”.

Δυστυχώς όμως δεν ανταποκριθήκατε στο αίτημα μας και αυτοαναιρείστε. Επικοινωνία πού είχαμε με το  ιδιαίτερο γραφείο σας, μας παρέπεμψαν σε ειδικό σύμβουλό σας, ενώ από το γραφείο της κυρίας Χριστοφιλοπούλου, μας απάντησαν ότι δεν κλείνονται ραντεβού.
 
Επειδή αρκετά ζητήματα πού είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία παγώσαν και δεν γνωρίζουμε τις θέσεις σας, στο ΔΣ πού πραγματοποιήσαμε στην  ιδιαίτερη πατρίδα σας στην Σιάτιστα, το Σάββατο 7/11/2009, (φιλοξενούμενοι από τον Δήμο Σιάτιστας και το Μουσικό σχολείο), αφού συνεκτιμήσαμε την κατάσταση, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε  και να απαιτήσουμε συνάντηση μαζί σας.
 
Την Πέμπτη 26/11/2009 και ώρα 12 το μεσημέρι, (Γονείς και μαθητές με τα μουσικά τους όργανα, από όλοι την Ελλάδα, θα διαμαρτυρηθούμε έξω από το Υπουργείο και θα απαιτήσουμε να δεχτείτε το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων των Μουσικών σχολείων.
Κύρια Υπουργέ και κύρια και κύριε Υφυπουργέ δεν είμαστε διατεθειμένοι, να ξαναγυρίσουμε σε παλαιότερες εποχές. Θεωρούμε την συνεργασία και τον διάλογο πού είχε ανοίξει ο Υφυπουργός Παιδείας κύριος Λυκουρέντζος μαζί μας κατάκτηση. Στόχος μας είναι να τον συνεχίσουμε να τον βελτιώσουμε και να την διευρύνουμε.
Στο χέρι σας είναι να αποφύγουμε την κινητοποίηση την οποία δεν επιθυμούμε αλλά μας αναγκάζετε να την πραγματοποιήσουμε.
 
    
  

 

 
© 2008 Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου