Αρχική | Το σχολείο μας | Νέα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

  ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ

Αναγνώριση του έργου του Μουσικού Σχολείου από τη Δόμνα Σαμίου
29/04/10

Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και το έργο του μουσικού σχολείου Ρεθύμνου, στην διάσωση και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης, η γνωστή ερμηνεύτρια και με μεγάλη προσφορά στον ελληνικό πολιτισμό, Δόμνα Σαμίου, συγχαίρει το σχολείο και δωρίζει σε αυτό μια συλλογή από δίσκους της.


Με μεγάλη χαρά ο διευθυντής του σχολείου παρέλαβε χθες το δέμα της κ. Σαμίου, μέρα μάλιστα που πραγματοποιήθηκε και η εξαιρετική εκδήλωση του μουσικού γυμνασίου για το δημοτικό τραγούδι στο Ωδείο.  

H κ. Σαμίου υπογραμμίζει στην επιστολή της ότι το έργο που με αφοσίωση επιτελούν τα μουσικά σχολεία συμβάλει στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς κάτι στο οποίο αφιέρωσε και η ίδια τα περισσότερα χρόνια της ζωής της. Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει, ίδρυσε πριν από 29 χρόνια το Σύλλογο «Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ» ώστε να καταγραφούν σημαντικές ενότητες παραδοσιακής μουσικής και να εκδοθούν δίσκοι με αυτή τη μουσική. Όπως λέει η ίδια, «οι άνθρωποι που τη χρησιμοποιούσαν ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους λιγοστεύουν και ο κίνδυνος να χαθεί μαζί τους αυτός ο πλούτος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι περισσότερο από ποτέ ορατός. Πάντοτε πίστευα ότι η γνώση της μουσικής μας παράδοσης μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά διδάγματα και ήθος στα νέα παιδιά  αρκεί να βρεθεί ο τρόπος να τη διδαχθούν σωστά. Εσείς με τα μουσικά σχολεία έχετε αναλάβει σε μεγάλο βαθμό το έργο αυτό και εγώ με τον τρόπο μου θα ήθελα να βοηθήσω».  

 
© 2008 Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου