Αρχική | Το σχολείο μας | Νέα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ -ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ .ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ
...Για δες περβόλιν όμορφο...
Αυτός ήταν ο τίτλος της συναυλίας που παρακολουθήσαμε όλοι, όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε την Παρασκευή το βράδυ στο χώρο του Ωδείου. Ήταν συναυλία παραδοσιακής μουσικής που διοργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας.
23/04/2013
Μια βραδιά γεμάτη, με πολλή και καλή παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα αλλά και τραγούδια από την Πόλη και Μικρά Ασία, με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου του Βόλου. Πράγματι ήταν σαν να βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο περιβόλι πλημμυρισμένο από αρώματα και χρώματα λουλουδιών, καταπράσινα δέντρα και όμορφα κελαηδίσματα πουλιών που μας μάγεψαν.
Ήταν ένα ονειρικό ταξίδι στις μουσικές θάλασσες της πατρίδας μας με καπετάνιους τη λύρα, το λαούτο, το μαντολίνο, το σαντούρι, το βιολί, το κλαρίνο και κάθε άλλο μουσικό όργανο που στα χέρια των παιδιών γινόταν εικόνες άλλης εποχής από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, από την Πόλη μέχρι την Μικρά Ασία.
Δανείζομαι τη φράση που είπε κάποιος καθηγητής του Ρεθύμνου και μας προέτρεψε να «κλείσουμε τα μάτια και να αφήσουμε τη μουσική να μας ταξιδέψει…». Έτσι κι έγινε. Οι μαθητές του Βόλου με τις υπέροχες φωνές τους αλλά και την πολυμελή τους ορχήστρα μας ταξίδεψαν στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, Θράκη, Πόλη, Μικρά Ασία αλλά και Κύπρο. Αλλά και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου του Ρεθύμνου με τις φωνές τους και την ορχήστρα τους μας ξύπνησαν μνήμες από τους πρωτομάστορες, τον Φουσταλιέρη τον Αλέκο Καραβίτη με τις κόρες του, τον Γιώργο Τζιμάκη, αλλά και την αξέχαστη Λαυρεντία Μπερνιδάκη, καθώς και τραγούδια από τις χαμένες πατρίδες, με τις ξεχωριστές ερμηνείες των κοριτσιών του σχολείου. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε σε όλους μας η πολυμελής παραδοσιακή ορχήστρα του Ρεθύμνου, με τα δυο οργανικά της κομμάτια, που μελωδίες και ρυθμοί παιχνίδιζαν στΆ αυτιά μας, προκαλώντας ευχάριστα ξαφνιάσματα και απρόβλεπτα μουσικά ακούσματα.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της μοναδικής αυτής εκδήλωσης, στους μαθητές των Μουσικών Σχολείων Ρεθύμνου και Βόλου, στους καθηγητές τους και βέβαια στους γονείς τους που τα παροτρύνουν να ακολουθήσουν το δρόμο της μουσικής και εμπιστεύονται τα Μουσικά Σχολεία για την εκπαίδευση τους. Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ που μας χαρίσατε!!

Αγγ. Τρίπ.
 
© 2008 Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου