Αρχική | Το σχολείο μας | Νέα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ 28-5-2010

"Κέρδισε" την καρδιά του κοινού το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου
30/04/10

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της μουσικής τριλογίας που διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου.

Τα παιδιά παρουσίασαν ένα υπέροχο πρόγραμμα με τίτλο «Της Φύσης και του Έρωτα» το οποίο είχαν εμπλουτίσει με τη βοήθεια των καθηγητών τους με παραδοσιακά τραγούδια, μουσική και χορό.

Το Ωδείο Ρεθύμνου ήταν γεμάτο με κόσμο, ο οποίος χειροκρότησε με ενθουσιασμό τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το παρόν έδωσε και ο Αντινομάρχης κ. Γιάννης Νικολούδης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αντώνης Γεβετζής και σε αυτή συμμετείχαν τα σύνολα παραδοσιακής μουσικής του σχολείου. Τα παιδιά έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια ενώ η ομάδα των χορευτών του σχολείου χόρεψε χορούς από την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Θράκη και την Μακεδονία.

Την διδασκαλία των μαθητών έκαναν οι καθηγητές κ. Ηλίας Πίτερης και κ. Ράνια Μεϊμάρη, όσον αφορά τη χορωδία , οι κ.κ. Σ. Γουνάκης, Σ. Ηλιάκης, Γ. Δρουδάκης, Μ. Παπαδάκης, Σ. Σπυρλιδάκης, Α. Χαραμπάκης, Γ. Κουρούπης, Ν. Μοσχονάς, Γ. Αγγελογιαννάκης και Κ. Κουτελιδάκης όσον αφορά τις ορχήστρες και η κ. Άννα Παχιαδάκη στον χορό.

Τη χορωδία διεύθυνε ο κ. Ηλίας Πίτερης ενώ τον ήχο επιμελήθηκαν οι κ.κ. Στράτος Γουνάκης, Κωνσταντίνος Κουτελιδάκης και Παύλος Τομζάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 5 Μαΐου το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ρεθύμνου θα παρουσιάσουν το δεύτερο μέρος της τριλογίας με τίτλο «υπάρχει ελπίδα…». Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο παιδί και θα γίνει στο Ωδείο Ρεθύμνου, στις 8:30 το βράδυ. Επίσης, στις 7 Ιουνίου το σχολείο θα παρουσιάσει το τελευταίο μέρος της τριλογίας για το περιβάλλον, με τίτλο «Μουσικά Σχόλια», στο Ωδείο Ρεθύμνου στις 8:30 το βράδυ.
 
 

 
© 2008 Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου