Αρχική | Το σχολείο μας | Νέα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

  ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

Πολλά δεν θέλει ο άνθρωπος...
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011
Πολλά δεν θέλει ο άνθρωπος
Να ν’ ήμερος να ‘ναι άκακος
Λίγο φαΐ λίγο κρασί
Χριστούγεννα κι Ανάσταση
Μα ήρθαν αλλιώς τα πράματα
Τόνε ξυπνάν χαράματα
Τον παν τον φέρνουν πίσω μπρος
Του τρώνε και το λίγο βιος
Κι από το στόμα την μπουκιά
Πάνω στην ώρα την γλυκιά
Του τηνε παίρνουνε κι αυτή
Χαρά στους που ναι οι δυνατοί
Χαρά στους που ναι οι δυνατοί
Γι’ αυτούς δεν έχει χόρταση.

Πόσο επίκαιρος είναι ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης με το ποίημα του πολλά δεν θέλει ο άνθρωπος από την ποιητική συλλογή του «Ο ήλιος ο ηλιάτορας» που γράφτηκε πριν σαράντα χρόνια.
Την ευκαιρία για να απολαύσουμε μια σπουδαία φιλολογική και μουσική βραδιά και να γνωρίσουμε τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη 100 χρόνια από την γέννησή του, αλλά και τους ποιητές Νίκο Γκάτσο και Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, μας την έδωσε το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνης που φέτος συμπληρώνει τα είκοσι χρόνια δημιουργίας και πολιτισμού στον τόπο μας και που πάντα μας εκπλήσσει ευχαρίστα με τις εκδηλώσεις του.
Σήμερα που δοκιμαζόμαστε όλοι μας μέσα στην αβεβαιότητα του αύριο, που ο τόπος μας κλονίζεται από κακές ειδήσεις, τέτοιες βραδιές μας δίνουν ψυχική ανάταση και ευφορία και το κουράγιο να συνεχίσουμε, κοιτώντας μπροστά αντλώντας μηνύματα αισιοδοξίας από τους ποιητές μας, με την πεποίθηση ότι θα καταφέρουμε παρά τις σημερινές δυσκολίες να βρούμε το δρόμο μας, όπως άλλωστε τον βρήκαν και οι προηγούμενες γενιές πριν από μας.
Πολλά συγχαρητήρια στους οργανωτές της εκδήλωσης τον ακούραστο διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνης κ. Αντώνιο Γεβετζή και τους συνεργάτες του καθηγητές μουσικούς, φιλολόγους, υπεύθυνους καθηγητές της ορχήστρας και της χορωδίας και τέλος στα παιδιά του σχολείου για την άψογη κατάρτιση και σκηνική παρουσία τους.
Σας ευχαριστούμε για την υπέροχη βραδιά που μας χαρίσατε και ευχόμαστε να σας απολαύσουμε σε ανάλογες εκδηλώσεις και στο μέλλον.
ΑΝΝΑ Ι. ΠΙΤΕΡΗ

 
© 2008 Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου