Αρχική | Το σχολείο μας | Νέα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

  Εκδηλώσεις

Το σχολείο μας  έχει πραγματοποιήσει  πολλές μουσικές εκδηλώσεις οι οποίες, κάθε φορά, αποτελούν σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός για την πόλη. Στο σχολείο μας κάθε εκδήλωση είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας  που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Είναι  μια διεργασία  εκπαιδευτική – καλλιτεχνική  η οποία  προσφέρει στους εκπαιδευτικούς αλλά  και στους  μαθητές, περισσότερη  μαγεία  και ικανοποίηση  από αυτήν  της  παρουσίασης μπροστά  στο  κοινό. Μια διαδικασία  που στόχο  έχει την πνευματική  καλλιέργεια  με την  προσφορά της γνώσης, αλλά και την ψυχική καλλιέργεια  με την τέχνη.
       
Τα οφέλη για τα παιδιά από  μια τέτοια  διεργασία  είναι  πάμπολλα. Το παιδί μαθαίνει να ζει και να συνεργάζεται με άλλους, να συναγωνίζεται, να λέει τη γνώμη του, να ακούει τη γνώμη των άλλων, να συμφωνεί, να διαφωνεί, να αμφισβητεί, να αντιδρά, να δοκιμάζεται και να δοκιμάζει, και  πολλά άλλα ακόμα, που θα το βοηθήσουν  να  αναπτύξει  μια  προσωπικότητα  υπεύθυνη  και ικανή  να συνεισφέρει στο σύνολο. Έτσι, μπορούμε να πούμε  ότι η εκπαιδευτική –καλλιτεχνική  διαδικασία γίνεται τρόπος  ζωής  και κάθε στοιχείο του έργου  χρησιμοποιείται  βιωματικά πια βοηθώντας  στη διαμόρφωση του χαρακτήρα  του  μαθητή  και στην ευρύτερη πνευματική και αισθητική του καλλιέργεια. Αναζητεί, τώρα, την ομορφιά και την  τελειότητα  όχι  μόνο στη  μουσική και στο τραγούδι, όχι μόνο στην τέχνη, αλλά  και στα πιο απλά πράγματα της καθημερινής ζωής. Η αναρρίχηση  πάνω στο πεντάγραμμο της δυτικής μουσικής, η αναζήτηση στο λαβύρινθο των μικροδιαστημάτων της παραδοσιακής  μουσικής  έχουν ως  αποτέλεσμα την εξάσκηση  του αυτιού, δίνουν, όμως και τη δυνατότητα  ανάπτυξης και άλλων ικανοτήτων και  δεξιοτήτων, όπως  η αντίληψη, η κρίση, η διάκριση της λεπτομέρειας κ.α.
Η  όλη  παρουσία  των παιδιών στις εκδηλώσεις  του  Σχολείου, όπως διαπιστώνουν όσοι τις απολαμβάνουν είναι η καλύτερη απόδειξη των όσων παραπάνω γράφτηκαν. Η  αυτοπεποίθηση, η ικανότητα, η σεμνότητα, η αξιοπρέπεια, η ηρεμία, η πειθαρχία, η συνέπεια, η καθαρότητα, η αφοσίωση, η ομοιογένεια, η ακτινοβολία, αρετές  που καλοί φίλοι αναφέρουν, μεταξύ άλλων στα δημοσιεύματά τους, ότι  διαπιστώνουν  στις  εκδηλώσεις του σχολείου, η λάμψη  και η ομορφιά  που τα παιδιά  εκπέμπουν  είναι αποτέλεσμα  όχι μιας απλής  διαδικασίας  εκμάθησης κάποιων τραγουδιών, αλλά  αποτέλεσμα  μιας  πολυσύνθετης  εκπαιδευτικής - καλλιτεχνικής  διαδικασίας που συντελείται στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου με «λογισμό και μ’ όνειρο» με αγάπη και μόχθο.

 
© 2008 Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου